Σεμινάρια

Τα σεμινάρια είναι βιωματικοί μικροί μαραθώνιοι (Σαββατοκύριακα) που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Ημέρας Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. Αλκαμένους 8 (Μετρό Σταθμός Λαρίσης) όσο αφορά την Αθήνα και στο χώρο εναλλακτικής ζωής "Ευτραπελία", στο Πρόβαρμα Αποκορώνου για τα Χανιά.

Τα σεμινάρια είναι μια ομαδική εκπαιδευτική - ψυχοθεραπευτική εμπειρία που στόχο έχει την γνωριμία με τον εαυτό μας και την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων.

Το ψυχόδραμα ως εργαλείο - τεχνική αναπτύχθηκε από το Moreno και αναδιαμορφώνεται σήμερα ως μια νέα ψυχοθεραπευτική μέθοδος. Χρησιμοποιώντας τη λεκτική και μη-λεκτική επικοινωνία, προτάσσει την ανάπτυξη του αυθορμητισμού, τη δημιουργικότητα και την αναβίωση προσωπικών συναισθημάτων επι σκηνής.

Σύχρονες θεατρικές κατευθύνσεις που ενεργοποιούνται στο ψυχόδραμα είναι το σωματικό θέατρο του Grotowski, το φτωχό θέατρο του Μπρέχτ και το ανθρωπολογικό θέατρο του Εουτζένιο Μπάρμπα.

Οι συμμετέχοντες δημιουργούν και λειτουργούν μια μικρή εναλλακτική θεραπευτική κοινότητα προάγοντας νέες συλλογικότητες. Για το σεμινάριο απαιτούνται άνετα ρούχα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (μέχρι 20 άτομα) και τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται συνήθως Σαββατοκύριακα και είναι διάρκειας 24 ωρών (από τις 10:00 έως τις 22:00). Με το τέλος κάθε σεμιναρίου δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

 

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την 

Αίτηση Συμμετοχής

 

Κύκλος σεμιναρίων ψυχοδράματος 2022-2023

 

 

 Ψυχόδραμα και Οικολογία στη Γαύδο

  • ΓΑΥΔΟΣ - 17ο Καλοκαιρινό Σεμινάριο Ψυχοδράματος - Γαύδος 9-16 Ιουλίου 2023 Εγγραφή

 

GAVDOS 2023Το Κέντρο Ελληνικού Ψυχοδράματος και Κοινωνιοδράματος διοργανώνει το 17ο Καλοκαιρινό Σεμινάριο Ψυχοδράματος που θα γίνει στη Γαύδο από 9 έως 16 Ιουλίου 2023.

Τα σεμινάρια απευθύνονται: Σε όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, τους εκπαιδευτικούς, τους ανθρώπους του θεάτρου, τα στελέχη επιχειρήσεων και τον καθένα που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει προς την εσωτερική του μεταμόρφωση και προσωπική του ολοκλήρωση.

Χρήσιμες πληροφορίες: Το Σεμινάριο είναι εβδομαδιαίο όπου οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μια μικρή θεραπευτική κοινότητα προάγοντας νέες συλλογικότητες. Διαμένουν σε σκηνές και με είδη υπαίθριας διαβίωσης, που θα προσκομίσουν οι ίδιοι. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης δωματίων μετά από προσωπική συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες.

Οι ώρες του σεμιναρίου θα είναι 10:00 με 13:00 και 18:00 με 21:00 καθημερινά. Στο πρόγραμμα προβλέπονται μικρές ομάδες για τις πρωινές συναντήσεις με διαφορετικούς εκπαιδευτές-εμψυχωτές.

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 100€ και 80€ για άνεργους και φοιτητές (για ολόκληρη την εβδομάδα).

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Μπορείτε να λάβετε μέρος σε όποιο σεμινάριο θέλετε, συμπληρώνοντας την Αίτηση Συμμετοχής