Σεμινάρια

Τα σεμινάρια είναι βιωματικοί μικροί μαραθώνιοι (Σαββατοκύριακα) που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Ημέρας Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. Αλκαμένους 8 (Μετρό Σταθμός Λαρίσης) όσο αφορά την Αθήνα και στο χώρο εναλλακτικής ζωής "Ευτραπελία", στο Πρόβαρμα Αποκορώνου για τα Χανιά.

Τα σεμινάρια είναι μια ομαδική εκπαιδευτική - ψυχοθεραπευτική εμπειρία που στόχο έχει την γνωριμία με τον εαυτό μας και την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων.

Το ψυχόδραμα ως εργαλείο - τεχνική αναπτύχθηκε από το Moreno και αναδιαμορφώνεται σήμερα ως μια νέα ψυχοθεραπευτική μέθοδος. Χρησιμοποιώντας τη λεκτική και μη-λεκτική επικοινωνία, προτάσσει την ανάπτυξη του αυθορμητισμού, τη δημιουργικότητα και την αναβίωση προσωπικών συναισθημάτων επι σκηνής.

Σύχρονες θεατρικές κατευθύνσεις που ενεργοποιούνται στο ψυχόδραμα είναι το σωματικό θέατρο του Grotowski, το φτωχό θέατρο του Μπρέχτ και το ανθρωπολογικό θέατρο του Εουτζένιο Μπάρμπα.

Οι συμμετέχοντες δημιουργούν και λειτουργούν μια μικρή εναλλακτική θεραπευτική κοινότητα προάγοντας νέες συλλογικότητες. Για το σεμινάριο απαιτούνται άνετα ρούχα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (μέχρι 20 άτομα) και τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται συνήθως Σαββατοκύριακα και είναι διάρκειας 24 ωρών (από τις 10:00 έως τις 22:00). Με το τέλος κάθε σεμιναρίου δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

 

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την 

Αίτηση Συμμετοχής

 

Κύκλος σεμιναρίων ψυχοδράματος 2023-2024

 

 

 Ψυχόδραμα και Οικολογία στη Γαύδο

  • ΓΑΥΔΟΣ - 18ο Καλοκαιρινό Σεμινάριο Ψυχοδράματος - Γαύδος 14-21 Ιουλίου 2024 Εγγραφή

 

GAVDOS 2023

Σας ανακοινώνουμε ότι το Κέντρο Ελληνικού Ψυχοδράματος και Κοινωνιοδράματος διοργανώνει το 17ο Καλοκαιρινό Σεμινάριο Ψυχοδράματος που θα γίνει στο Σαρακήνικο της Γαύδου ,από την Κυριακή 14 έως την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, και θα είναι αφιερωμένο στην Οδύσσεια.

Το σεμινάριο είναι εβδομαδιαίο. Οι ώρες εργασίας θα είναι 10:00-13:00 και 18:00-21:00 καθημερινά. Στο πρόγραμμα προβλέπονται μικρές ομάδες για τις πρωινές συναντήσεις, με διαφορετικούς εκπαιδευτές-εμψυχωτές ανά ομάδα. Οι εργασίες μας θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους, ανάμεσα στους κέδρους, τα πεύκα και τις αμμοθύνες.

Θα δημιουργήσουμε μια μικρή θεραπευτική κοινότητα προάγοντας νέες συλλογικότητες. Θα διαμείνουμε σε σκηνές και με είδη υπαίθριας διαβίωσης που θα προσκομίσουμε ατομικά.

Για όσους δεν είναι λάτρεις του κάμπινγκ, υπάρχει και η δυνατότητα ενοικίασης δωματίων μετά από προσωπική συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες.

Το Ψυχόδραμα της Γαύδου κάθε χρόνο εστιάζει στην οικολογία, και ιδιαίτερα στην αφύπνιση της εσωτερικής οικολογικής συνείδησης και ευαισθησίας με στόχο τη διαμόρφωση στάσεων και δράσεων εναλλακτικής οικολογικής ζωής. Προτείνονται πολύπλευρες ενεργειακές ασκήσεις ώστε οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα επαφής και επικοινωνίας με τον εαυτό τους και τη φύση (τους).

Η εργασία μας κορυφώνεται με το Κοινωνιόδραμα, όπου το άτομο γίνεται αντιληπτό ως ενεργό μέλος της κοινότητας και αποτελεί δυναμικό παράγοντα αναδημιουργίας της συλλογικής ζωής.

Κάθε φορά το κοινωνιόδραμα συσχετίζεται με το αφιέρωμα.

Μπορείτε να λάβετε μέρος σε όποιο σεμινάριο θέλετε, συμπληρώνοντας την Αίτηση Συμμετοχής

Στη συνέχεια θα λάβετε ένα mail επιβεβαίωσης για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας.

Το κόστος είναι 140 ευρώ και 120 ευρώ για άνεργους και φοιτητές.

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής (μεχρι 21 Ιουνίου) θα επιστρέφεται το 50% της προκαταβολής.
Το σεμινάριο απευθύνεται: στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, τους εκπαιδευτικούς, τους ανθρώπους του θεάτρου, τους απανταχού ταξιδιώτες, τους αναζητητές της εσωτερικής μεταμόρφωσης, τους εραστές της αλήθειας και τους φίλους του παιχνιδιού. Δηλαδή, σε όλους.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τη γραμματεία καθημερινά ,στα τηλέφωνα: 2821056235 κ 6989935241 Οδυσσέας

 

*Διαθέσιμα Καταλύματα:

Μανώλης: 2823041103
Έ
λλη: 2823042120
Κική: 2823041106
Κονσολας: 2102341751
Μαρία: 2823041283/2823042309
Γιάννης: 6974856864

Δρομολόγια προς Γαύδο εδώ

https://gavdos.gr/dromologia-ploion-anendyk/dromologia-plion/